Söötiiisar



Här har vi då "Dojjan" och "Musse". Två små shettisar som Ida och dom har lånat fram tills september. Så himla söta! Snälla är som också, men lite ouppfostrade tycker jag. Det är som med hundar.
Små hundar får vara hur ouppfostrade som helst medans stora måste vara väluppfostrade. Ingen gnäller om en äcklig liten råtthund står och skäller som en galning och attackerar en stor hund. Men skulle en stor hund ens skälla till en gång så blir folk som galna.

Som när jag och Johan var ute och gick med Essi, då mötte vi kanske 4-5 småhundar, alla var som galna och skällde och drog i kopplet och någon försökte till och med ge sig på Essi. Men hon rörde inte en min, brydde sig inte ens om de små galningarna.

Det är precis så det är med hästar också, små hästar "tillåts" vara ouppfostrade och göra dumma saker, för "det är ju inte så farligt, h*n är ju så liten och sööööööt".
Självklart är det mycket värre om en stor häst stegrar osv eftersom det kan ju vara rent livsfarligt. Småhästarna kan man ju nästan trycka ner igen med handen. Men jag tycker ändå att uppfostran ska vara lika oavsett storleken på hästen.

Jag tillåter inte att en häst står och nafsar/biter på mig. Men tyvärr så tycker endel att det är helt okej att ponnyerna tuggar på kläder, tuggar upp knuten på grimskaftet osv.
Jag ska nog helt enkelt inte hantera de här småponnyerna mer än nödvändigt eftersom de som lånar dem och jag inte har samma syn på hur en häst ska uppföra sig ;)

Den jobbiga biten är dock att de kommer behöva hantera min älskade pålle. Bara inte deras hästsätt skadar min häst. T.ex om de tar in min häst i bara grimman och inte använder grimskaft, så sliter han sig, springer iväg och bryter ett ben.. Jaa då blir det inte kul för dem kan jag lova ;)

Att min häst mår bra är prio ett! Jag äter hellre nudlar i en månad än att t.ex. inte sko honom i tid.



Ignorera min mupp sits och Kaprys kamelgång ;) Han tyckte att Johan som fotade var lite läskig^^

Allmänt | | Kommentera |
Upp